Podmínka pro pečovatelku: Připravila seniora (80) o dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Podmínka pro pečovatelku: Připravila seniora (80) o dům!

Paní Alena (na snímku) s obhájcem. Vinu odmítá.
Paní Alena (na snímku) s obhájcem. Vinu odmítá. (Foto Aha! – S. Červená, ara)

Pečovatelku z vlastní vůle soud označil za lichvářku. Alena Škrášková (42) z Uherskohradišťska údajně připravila o dům pana Antonína (80). Prý využila situace a přiměla ho k podpisu darovací smlouvy na dům v hodnotě 727 tisíc.

Případem se začala zabývat policie. Soud ženu za lichvu odsoudil na půl roku s podmíněným odkladem 18 měsíců.

Starám se o něj

„Nikdy jsem neudělala nic špatného. Nikdo za ním nechodil. Slíbila jsem mu, že o něho budu pečovat, aby nikdy nemusel do ústavu, a on mi domek daroval. Od letošního února, kdy měl kolaps, tam i bydlím. Do domu jsem už vložila nemalé prostředky,“ uvedla Alena Škrášková, která podle svých slov o muže nadále pečuje.

Zapíše se zpět

Zmocněnec poškozeného požadoval, aby pečovatelka seniorovi uhradila škodu finančně. „Klientka souhlasí, aby dům byl na katastru nemovitostí zapsán zpět na původního majitele. Pokud by měla zaplatit ještě 727 tisíc, byl by to dvojí zásah do její majetkové sféry,“ uvedl včera u odvolacího soudu její obhájce. Vzhledem k tomu, že právní úkon převodu už je neplatný, soud dovolání označil za nedůvodné.

OPATROVNÍKEM JE NYNÍ OBEC

„Jde o seniora, který žil celý život sám, je bezdětný. Zdravotní stav nedovoluje, aby rozhodoval o právních úkonech. Okresním soudem v Uherském Hradišti byl zbaven svéprávnosti. Opatrovníkem se stala obec,“ vysvětlil Robert Mařák, místostarosta obce, kde dům stojí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.