Seniorka (68): Poslala dva miliony falešným vojákům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seniorka (68): Poslala dva miliony falešným vojákům!

ilustrační foto
ilustrační foto (Profimedia.cz)

Falešnému vojákovi a ministru obrany USA naletěla na internetu důvěřivá žena (68) z Olomouce. Podvodníci z ní vylákali bezmála dva miliony korun.

Žena uvěřila muži jménem Smith, že je americký voják na misi v Afghánistánu, který chce být převelen domů do USA. Zde pak dostane výsluhu 22 milionů dolarů, o něž se pak se ženou podělí. Po ní chtěl maličkost. Aby se spojila s americkým ministrem obrany a převelení u něj domluvila.

»Ministr« naivní seniorce napsal, že výměna je možná pouze kus za kus a vše je spojené s určitými poplatky, které žena dostane zpět ze Smithovy mnohamilionové výsluhy. „Ta následně poslala na nejrůznější zahraniční účty 73 000 euro (zhruba 1,9 milionu korun),“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Podvod odhalili příbuzní, když si žena začala půjčovat peníze v rodině. Podobných případů je v posledním období stále více. Pokud se vám někdo takový ozve, neváhejte vše ohlásit na policii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.