Naivní seniorka podle soudu uvěřila podvodnici: V domě máte satana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Naivní seniorka podle soudu uvěřila podvodnici: V domě máte satana!

ilustrační foto
ilustrační foto (Profimedia.cz)

Do domu si seniorka Marie (89) pozvala léčitelku Lýdii H. Ta ji přesvědčila, že je její dům zamořený satanem. Poradila jí, že musí odstranit 20 nejcennějších věcí. Obrazy, zlato a porcelán si odvezl kumpán léčitelky.

Během návštěvy u seniorky si dvojice zjistila, jaké hodnotnější věci se v domě nacházejí. Žena pak poškozené sdělila a jejím blízkým řekla, že dům je zamořen satanem a je ho třeba vyčistit.

60 tisíc za kouř

„Jen za vykuřování inkasovala 60 tisíc. Dále jí uvěřili, že v domě jsou věci s negativní energií. Poškozená je prý v minulém životě ukradla a je nutné se jich zbavit,“ přiblížil soudce Jiří Dufek. Obrazy, zlato a porcelán odvezl kumpán léčitelky Václav S. Podvodnice pak vyložila karty a snachu poškozené přiměla, aby jí podepsala na odvezené věci darovací smlouvu.

Potvrdil tresty

Loni Lýdii H. Okresní soud v Kroměříži za podvod udělil peněžitý trest 150 tisíc a jejímu kumpánovi Václavu S. 15 tisíc. Včera se případem znovu zabýval Krajský odvolací soud ve Zlíně. „Původní rozsudek je nepřezkoumatelný a nestal se trestný čin,“ uvedla v odvolání obhájkyně. Soud ale odvolání označil za nedůvodné a tresty potvrdil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.