Fiktivní obchody s ocelí jim vynesly 1,4 miliardy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Fiktivní obchody s ocelí jim vynesly 1,4 miliardy!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (profimedia.cz)

Díky fiktivním obchodům s ocelí se pořádně napakovali. Údajně šlo o 1,4 miliardy korun, o kterou tři Češi a jeden cizinec ošulili dvě české banky! Teď na ně policisté podali žalobu.

Mezinárodním gangem se policie začala zabývat už v roce 2013 a o čtyři roky později zahájila trestní stíhání. Až nyní by mělo dojít k obžalobě, aby se případ dostal k soudu. „Trestná činnost spočívala ve vytvoření fiktivního řetězce odběratelsko-dodavatelských vztahů. Obvinění měli předstírat mezinárodní obchody s ocelí, které byly hrazeny směnkami, ale k tomu fakticky nemělo docházet,“ vysvětluje Jaroslav Ibehej, mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu. Díky dokumentům z fiktivních transakcí získávali v bankách peníze. Podle Radiožurnálu jsou mezi obviněnými představitelé pražských firem Balli Steel Czech a Swiss Forfait. Hlavní pachatelé jsou stíháni ve Velké Británii. Právě tam končily peníze získané z podvodů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.