Důchodkyně Dana (75): Kvůli zájezdu přišla o 15 tisíc korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Důchodkyně Dana (75): Kvůli zájezdu přišla o 15 tisíc korun!

Kvůli dovolené se Dana Zeminová (75) zřekla i památečního náramku po mamince.
Kvůli dovolené se Dana Zeminová (75) zřekla i památečního náramku po mamince. (Foto Aha! – J. Kříž, T. Tran, pro Aha! – D. Zeminová)

Trpí Bechtěrevovou nemocí a kvůli tuhnutí páteře je invalidní. Jedna z věcí, které důchodkyni Daně Zeminové (75) na vážnou nemoc páteře zabírají, jsou pobyty u moře.

Místo slunění na pláži už ale rok vyjednává s cestovkou o vrácení peněz kvůli zrušenému zájezdu. Zájezd na tuniskou Djerbu pro sebe a kamarádku objednala loni v únoru a poslala zálohu 15 180 korun. „Letět jsme měly v září,“ vypráví pro Aha! Dana Zeminová. Kvůli patnáctidenní exotice za více než 40 tisíc korun prodala i náramek po mamince. „Dostala ho od tatínka k mému narození. Byl ze čtrnáctikarátového zlata,“ říká.

S plány jí zacloumala pandemie. „Patřím jako invalida do rizikové skupiny. Hned jsem se zajímala, jak cestu zrušit,“ líčí. Cestovní kancelář Blue Style jí nabídla zájezd ponechat, zaplacenou zálohu převést na cestovní poukaz, nebo odstoupit od smlouvy. „Odstoupila jsem v domnění, že za tři měsíce od objednávky strhnou pár stokorun. vůbec,“ stěžuje si na storno poplatek 15 tisíc korun. Nakonec po šestiměsíčním naléhání z cestovky vymámila dovolenkový poukaz. Ani s tímto řešením ale není spokojená. „Využít jej nemohu. Můj zdravotní stav se zhoršil a k moři si netroufnu. Ráda bych někam v Česku. Takové pobyty ale v nabídce kancelář nemá,“ stěžuje si s tím, že nejlepším řešením by pro ni bylo vrácení peněz.

Advokát: Důležité je neváhat

V podobných případech je podle advokáta Jana Černého (na snímku) důležité rozhodnout se a svůj cíl sledovat. „Vůli a nároky toho, kdo si stěžuje, zpochybňuje váhavost. Člověk by se měl rozmyslet, kterou cestou půjde, a tu si vybrat. V opačném případě se protistrana bude hájit, že se nejdřív rozhodl tak, pak svůj názor měnil, a podobně,“ vysvětluje.

Cestovní kancelář: Můžeme strhnout celou zálohu

„Při odstoupení zákazníka od smlouvy vzniká cestovní kanceláři nárok na odstupné ve výši skutečně vzniklých nákladů,“ říká za Blue Style Jaroslav Mašek. Náklady cestovka v případě zájezdu paní Zeminové vyčíslila na 15 180 Kč, tedy přesnou výši jí zaplacené zálohy.

Přečtěte si
PetraD
14. 7. 2021 • 22:39

Dobrý den, našla jsem právní kancelář, která se nekalými praktikami cestovek zabývá a to i konkrétně danými neplatnými vouchery, zkuste toto: http­s://ww­w.le­gans­.cz/cs­/vou­cher, poskytují bezplatné posouzení případu.

-bello-
4. 5. 2021 • 21:41

to : rubi
že měly letět v září OK. Ale kde je v článku, že víc jak 40 000 je pro obě? A že je to pryč? Jestli chudinka neměla na zálohu, kde myslela, že vezme zbytek?

Nepředpokládám, že kupovala kámošce, ale předpokládám, že kecá , když chudikamusela prodat náramek - viz " Kvůli patnáctidenní exotice za více než 40 tisíc korun. Babka útočí na city , jako důchodce, co koupil kastróly a pak si to rozmyslel.
Babka Alzheimera nemá, jinak by si všechno sama nezařizovala.
A vůůbec

rubi
4. 5. 2021 • 16:44

bello : Zájezd na tuniskou Djerbu pro sebe a kamarádku objednala loni v únoru a poslala zálohu 15 180 korun. „Letět jsme měly v září,“ vypráví pro Aha!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.