Zaklíněná seniorka: V páternosteru visela za nohu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zaklíněná seniorka: V páternosteru visela za nohu

Páternoster
Páternoster (Foto Profimedia.cz, MP Brno)

Na úterní návštěvu nádražní pošty v Brně tahle seniorka (74) jen tak nezapomene. »Podařilo« se jí zaklínit v páternosteru tak nešikovně, že visela za nohu celým tělem hlavou dolů dva metry nad zemí! Po nekonečných sedmi minutách ji vyprostili až hasiči.

Hlídka strážníků dokončila kontrolu prostoru před hlavním nádražím a vracela se k autu, když na ně náhle začal naléhavě anglicky volat muž a vehementně gestikuloval směrem do nádražní pošty. „Po vstupu dovnitř strážníci uviděli nečekanou situaci. Z výšky zhruba dvou metrů visela za jednu nohu hlavou dolů seniorka a podpírat se ji snažili dva muži,“ popsal hektické chvilky u oběžného výtahu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ruce k dílu ihned přidali i strážníci a snažili se ženu co nejvíc nadlehčit. Než dorazili hasiči a záchranka, uběhlo zhruba sedm minut. Celou tu dobu visela penzistka celou vahou těla jen za nohu zaseknutou mezi kabinou a stěnou páternosteru. Aby jí ulevili, podsunuli pod ní hasiči lůžko, které společně s ostatními přidržovali. Jejich kolegové mezitím vyřezali část dřevěné konstrukce výtahu a ženu konečně vyprostili. „Penzistku noha bolela, po psychické stránce ale stresující událost zvládla obdivuhodně,“ uvedl Ghanem.

Taková pitomost

Otřesenou důchodkyni si převzali záchranáři a odvezli ji na vyšetření do Úrazové nemocnice. Strážníkům si ještě stačila postěžovat na svou nešikovnost. „Kdyby mi to někdo řekl, tak neuvěřím, že někdo takovou pitomost udělá,“ prohlásila dáma, která kromě pohmožděné nohy vyvázla bez další újmy. A jak se jí vlastně »kaskadérský« kousek podařil? „Postavila jsem na plošinu tašku na kolečkách a nasazovala si respirátor. A pak už nic nevím,“ hlesla.

Uvěznil i mámu s kočárkem

Stejný páternoster se stal dějištěm nehody i v dubnu 2019. „Tehdy nastoupila do zařízení maminka s dítětem v kočárku, byť to předpis zakazuje. Kočárek se ve výtahu zasekl. Na místo proto přijeli záchranáři a hasiči, kteří jej společnými silami vyprostili. Celá záležitost skončila pro maminku jen úlekem, dítě jsme pro jistotu poslali do Dětské nemocnice na pozorování,“ vzpomněla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.