Nadšenec John (39) vyhrál letitou válku se CIA: Odtajnili vše o UFO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nadšenec John (39) vyhrál letitou válku se CIA: Odtajnili vše o UFO!

 (ilustrační foto)
(ilustrační foto) (Profimedia)

Milovníci záhad, zbystřete! Americká zpravodajská služba CIA poprvé v historii zpřístupnila dosud pečlivě utajované záznamy o UFO a mimozemšťanech. Teď už si v nich může počíst kdokoliv.

CIA odtajnila na 2 miliony záznamů, údajně se jedná o veškeré informace, které o UFO nashromáždila od 70. let. Služba ovšem záznamy neposkytla jen z dobroty srdce – jde o výsledek dekád bojů.

Mravenčí práce

Velikou zásluhu na zpřístupnění záznamů CIA nese zejména John Greenewald Jr. (39), který za něj bojoval už od 90. let. Zpravodajcům prý poslal asi 10 tisíc stížností na porušování svobody informací. „Bylo to jako trhání zubů! Pořád a pořád jsem se je pokoušel přemluvit,“ řekl Greenewald. Nakonec se mu to povedlo. „Poslali mi obrovskou krabici s několika tisíci stránkami a já je pak musel jednu po druhé oskenovat,“ popisuje svůj úkol. Všechno pak nahrál na svůj web The Black Vault (Černý trezor). Tam si teď mohou dokumenty o UFO volně pročítat nadšenci z celého světa.

Nejen mimozemšťani

Ale pozor: kdo by čekal miliony šťavnatých záznamů čistě o mimozemšťanech, ten bude asi zklamán. Pojmem UFO se totiž označuje jakýkoliv objekt na obloze, který odborníci nejsou s to okamžitě identifikovat. V některých případech se tak může jednat například o letícího ptáka, nebo dokonce jen hru světel. To je ale podle Greenewalda vedlejší. „Ať je tam, co je tam, veřejnost má právo to vědět!“ říká.

Létající ohnivé koule

V »trezoru« je například záznam o dosud neobjasněném výbuchu z roku 1991. Podle obyvatel ruského městečka Sasova se tehdy na obloze objevila létající ohnivá koule, která rvala střechy a rozbíjela okna. Zatímco ruská armáda vinila starou munici, CIA nevyloučila ani mimozemšťany.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.