Tanec s mrtvou manželkou: Poslední setkání ve virtuální realitě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tanec s mrtvou manželkou: Poslední setkání ve virtuální realitě

Pár si zatančil valčík díky pokročilé technologii.
Pár si zatančil valčík díky pokročilé technologii. (Foto MBC via, YouTube)

Milovaná manželka Korejce Kim Čong-soona (51) zemřela před 4 lety po dlouhé nemoci. Zanechala za sebou pět dětí a zdrceného muže. Jeho jediným přáním bylo naposledy ji spatřit, i kdyby to mělo být jen na okamžik.

Celé virtuální setkání, které televize MBC vysílala ve formě dokumentu, se připravovalo 6 měsíců. Vše muselo být perfektní – herečka, která byla pro programátory modelem, se musela naučit imitovat pohyby i hlas zemřelé. Díky pokročilé technologii si tak Kim mohl obléci speciální brýle, které mu umožnily znovu si promluvit a zatančit valčík se ženou, kterou tak zbožňoval. Emoce jej přemohly a Kim sotva zadržel slzy. Názory publika se liší a někteří společnost MBC obviňují z emocionální manipulace. Nejisté jsou si i Kimovo děti. Zatímco dcera Čong-jun otcovo přání okamžitě podpořila, nejstarší Čong-bin měla obavy, že se všichni budou jen trápit. „Je to mé poslední přání,“ přesvědčoval ji Kim k souhlasu, aby se celá rodina v dokumentu objevila.

Oživili i holčičku (†7)

Není to poprvé, co virtuální realita simulovala setkání se zemřelými. Korejský dokument již přinesl příběh ženy Nayeon, která se tímto způsobem naposledy setkala s dcerou (†7), která zemřela na hemochromatózu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.