Známky mimozemské civilizace! PODEZŘELÝ SIGNÁL Z NEBESKÉHO OKA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Známky mimozemské civilizace! PODEZŘELÝ SIGNÁL Z NEBESKÉHO OKA

UFO
UFO (profimedia)

Největší radioteleskop na světě Sky Eye (Nebeské oko) možná zachytil známky mimozemské civilizace, uvedla Čína!

Obří teleskop byl umístěn předloni v jihočínské provincii Kuej- čou. Má průměr 500 metrů a oficiálně se zabývá vyhledáváním stop mimozemského života. Na programu spolupracuje Pekingská univerzita s vědci z Kalifornské univerzity v Berkeley. Čínský vědecký tým ohlásil v roce 2020 mimozemské signály dvakrát, když prohlížel data nasbíraná v roce 2019. Informoval o tom deník Science and Technology vydávaný čínským ministerstvem vědy a techniky. Ten ale bez uvedení důvodu zprávu ze své webové stránky smazal krátce po tom, co se informace začala rychle šířit čínskou sociální sítí Weibo.

Za objevem je teleskop Sky Eye.

Podle listu, který citoval hlavního vědeckého pracovníka Čang Tchon-ťieho, se nové elektromagnetické signály zachycené přístrojem Sky Eye liší od těch zachycených v minulosti. Podle Čanga je radioteleskop mimořádně citlivý na nízkofrekvenční rádiové pásmo a má zásadní význam ve výzkumu mimozemských civilizací.

MÁ TO HÁČEK

Zachycené signály však mohou být i určitým druhem rádiového rušení a je třeba je dále studovat. „Pravděpodobnost, že podezřelý signál je určitou formou rádiového rušení, je velmi vysoká a je třeba ji dále potvrdit, nebo vyvrátit. To může být dlouhý proces,“ upozornil Čang.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.