Vpád na základnu, kde mají skrývat mimozemšťany | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vpád na základnu, kde mají skrývat mimozemšťany

Zákaz vstupu, zákaz focení, stráže smějí střílet.
Zákaz vstupu, zákaz focení, stráže smějí střílet. (Foto Pentagon, Facebook)

Americké letectvo se obává masivní invaze. Na mýty opředenou základnu Oblast 51 (Area 51) v Nevadě se chystá přes 1,3 milionu nájezdníků, aby si ověřili konspirační teorie, že tam vláda schovává mimozemšťany a testuje létající talíře.

Nájezd se organizuje přes sociální síť Facebook. „Sejdeme se před turistickou atrakcí Alien Center a zkoordinujeme vpád,” stojí stručně v instrukcích.

Samotná základna v Nevadě je sice přísně tajná, v nedalekém městečku Rachel však vyrostla řada restaurací a jiných podniků, které z blízkosti záhadné Oblasti 51 těží. „Všechny nás zastavit nedokážou!“ burcuje pořadatel na Facebooku. „Když poběžíme jako komiksoví superhrdinové, předběhneme jejich kulky,“ naznačuje nakonec, že to asi nemyslí úplně vážně.

Budeme střílet!

Pentagon se i tak má na pozoru. „Jde o střelnici letectva, nikdo by se neměl pokoušet vstupovat do oblasti, kde cvičí americké ozbrojené síly,“ řekla mluvčí letectva listu Washington Post.

Do bezpečnostního perimetru je přísný zákaz vstupu a cedule varují, že stráže smějí střílet. Pro jistotu to tedy pořadatel napsal ještě jasněji: „Ahoj americká vládo, tohle je vtip a nezamýšlím plán uskutečnit. Jen jsem si říkal , že to bude sranda a dostanu na internetu pár palců nahoru.“

Těžko říct, jestli mluví čirou pravdu, nebo se z akce ještě vyklube nějaká vykutálená reklama. Každopádně už na nově zřízené webové stránce funguje eshop prodávající humorná trička s potisky jako „Viděl jsem ty ufouny“ a „Přežil jsem Oblast 51.“

CIA přiznala

Až před šesti lety špionská služba CIA přiznala její existenci – donutili ji historici na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Nachází se v širším nepřístupném areálu Nevadské testovací střelnice, kde se mj. testovaly atomové bomby.

Podobných oblastí je tam kolem třiceti, tu s číslem 51 zřídila CIA pro tajný vývoj špionážního letadla U-2 roku 1955. Solná pláň, tedy vyschlé Groomovo jezero, je totiž parádní přistávací plochou. Rozloha není známa, nicméně celková nepřístupná plocha testovací střelnice činí přes 12 tisíc km² – víc než Středočeský kraj!
Už v 60. letech tam vyvinuli bezpilotní drony, r. 1981 tam poprvé vzlétla»neviditelná« F-117. Není divu, že takové technologie budoucnosti daly vzniknout fámám a fantastickým teoriím o létajících talířích a ukrývaných mimozemšťanech.

»Mimozemšťan« z Roswellu

Existence mimozemšťanů Američany drásá už od tzv. Roswellského incidentu v r. 1947, kdy měl v Novém Měxiku havarovat talíř s mimozemšťanem. V 60. letech se pak objevila (podvržená) černobílá nahrávka zachycující údajnou pitvu mimozemšťana pocházejícího právě z Roswellu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.