Před polednem padla tma a...Den přešel v noc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Před polednem padla tma a...Den přešel v noc!

Tak vypadalo nebe nad Jakutskem v pravé poledne.
Tak vypadalo nebe nad Jakutskem v pravé poledne. (Foto Twitter)

Půl hodiny před polednem se nebe zatáhlo, vzduch ochladil a den se změnil v noc. Scéna jako z apokalyptického filmu se odehrála v ruském Jakutsku. A nikdo nedokáže tento záhadný úkaz vysvětlit!

Podivný fenomén pozorovali lidé v největší republice ruské federace Sacha. V oblasti rozlohou odpovídající zhruba Velké Británii se kolem 11:30 setmělo a »rozednilo« se až zhruba ve dvě odpoledne. „Nejdřív jsem myslel, že je to mrak. Ale najednou jsem doma neviděl na krok. Rozsvítil jsem, vzal baterku a vyšel na ulici,“ popisuje obyvatel Verchojansku, jednoho z měst, která úkaz postihl. „Venku bylo chladno. Postávalo tam mnoho lidí a říkali, že mají strach. Také jsem měl takový divný, tíživý pocit. Jako by ve vzduchu bylo něco, co mi tlačilo na hrudník.“

Z podivné, nažloutlé tmy měli místní tíživý pocit.

Tajná zbraň?
A co vlastně noc ve dne způsobilo? Těžko říct. Mluvilo se o dýmu z lesních požárů, ty však zuří stovky kilometrů daleko v jiné oblasti Sibiře. Úřady rovněž vyloučily vzedmutý prach z dopadu meteoritu či zatmění Slunce. Místní se nejčastěji přiklánějí k teorii, že šlo o následek testu jakési tajné zbraně. Jiní však mluví o díle mimozemšťanů či rovnou samotného Satana!

Z podivné, nažloutlé tmy měli místní tíživý pocit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.