Srazilo ho auto, musí na operaci: Vlk má vyhozenou kyčel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Srazilo ho auto, musí na operaci: Vlk má vyhozenou kyčel!

Veterinář Michal Houtke zvíře vyšetřil ultrazvukem.
Veterinář Michal Houtke zvíře vyšetřil ultrazvukem.  (Foto pro Aha! – ZS Drosera)

Potřebuje operaci! Vlk, kterého v pátek v noci u Horní Blatné na Karlovarsku srazilo auto a nemohl chodit, má vyhozenou kyčel.

Divoká šelma, o které Aha! informovalo, podstoupila v neděli doplňující vyšetření na klinice v Chebu. Veterinář Michal Houtke udělal rentgen a sono. „Vyloučit chtěl vnitřní poranění. Na rentgenu ale zjistil, že má vyhozenou levou kyčel. Domluvili jsme si proto hned na úterý operaci na ortopedické klinice v Praze,“ říká zvířecí záchranář ze stanice Drosera a přímý ošetřovatel Tomáš Vladimír Smolík. Veterinář navíc určil stáří vlka. „Podle chrupu, který přezubuje, se jedná o ročního samce,“ dodává Smolík.

Operace za desítky tisíc

Operace kyčle, kterou bude vlk absolvovat, vyjde malou záchrannou stanici odhadem na asi 50 tisíc korun. Chcete-li pomoci, můžete Droseru podpořit zasláním peněžitého daru na transparentní účet: 6005200359/0800.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.