Čekají nás dva svátky: Nakoupíme si, obchody nezavřou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čekají nás dva svátky: Nakoupíme si, obchody nezavřou

Využijete volno k doplnění šatníku nebo spíže? Klidně můžete, obchody zůstávají otevřené.
Využijete volno k doplnění šatníku nebo spíže? Klidně můžete, obchody zůstávají otevřené. (Foto Freepik)

Prázdniny jsou tady a také dospělí si v jejich úvodu mohou užít dva sváteční dny. Při chytrém zkombinování s dovolenou nám příjemně protáhnou víkend. A nehrozí ani komplikace při nakupování – tyhle svátky obchody neomezují.

Ani Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje v úterý 5. a Den upálení mistra Jana Husa ve středu 6. července cesty za nákupy nezhatí. Zákon upravující sváteční otevírací dobu obchodů, platný od roku 2016, v tyto dny neplatí. Takže i řetězce s prodejní plochou nad 200 metrů čtverečních zůstávají otevřené.

Albert, Billa, Globus, Kaufland, Lidl, Norma, Penny Market, Tesco, ale i hobby a elektro markety nabídnou běžnou pracovní dobu. Stejně tak beze změn fungují e-shopy, jakými jsou Košík.cz či Rohlík.cz. U malých prodejců záleží na rozhodnutí každého z nich. Nejbližším dnem, kdy velké kamenné provozovny zavře zákon, je 28. září, Den české státnosti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.