Pandemie v obchoďácích zakryla lavičky a... Senioři omdlévají vysílením! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pandemie v obchoďácích zakryla lavičky a... Senioři omdlévají vysílením!

Senioři si neodpočinou, sedačky jsou stále stále zakryté či se k nim nikdo nedostane.
Senioři si neodpočinou, sedačky jsou stále stále zakryté či se k nim nikdo nedostane. (Foto Aha! – Jana Garnerová)

Ještě chvíli a omdlím. To si říkala seniorka paní Jana (77) v ostravském Shopping parku. Sem se vydala koupit dárek. Zapomněla však, že veškeré lavičky a posezení jsou kvůli covidu zakryté.

„Opřela jsem se o sloup a pak poprosila jednoho muže, jestli mě podepře a vyvede na lavičku ven. Kvůli vysokému tlaku a cukrovce mě občas přepadne nevolnost,“ vysvětluje seniorka. Podle ní by mohla centra uvolnit nějaké lavičky s cedulkou, že jsou jen pro starší s tím, že seniora přece každý pozná a sekuriťáci jsou všude.

Židle pro otce

„Můj zachránce mi navíc sdělil, že před týdnem si taky musel z obchodu půjčit židli pro otce. Šel mu koupit boty a dědeček si potřeboval na chvíli odpočinout,“ líčí.

Žádný obchodník si dnes nařízení vlády nedovolí nijak porušit. „Respektujeme je do detailů, i když bychom rádi seniorům vyhověli, nejde to,“ podotkla Renata Mánková z marketingu Shopping Parku.

A neblýská se ani na lepší časy. „Z informací hygieniků mohu potvrdit, že odkrytí laviček se v nejbližší době neplánuje,“ sdělila mluvčí ministerstva financí Jana Schillerová.

Přečtěte si
-bello-
30. 5. 2021 • 15:12

Řekla bych, že 77 letá důchodkyně může na nákupy dopoledne, kdy není narváno. A nabrat si může na etapy nakupování, nemusí to strhnout po roce Covi všechno! Asi je mentálně už mimo, protože jakmile se uvolní jedna lavička pro " seniory" ihned ji obsadí kojící biomatky , anebo náctiletý gauneři a ani s matkami, ani s gaunery nikdo nehne!!! Takže co 1 lavička to 1 ostraha.

Kdysi byly lavičky všude.I v Praze, ale tady už nejsou.Protože jsou homelesáci.Ti na nich spí, močí, kálí, hnijí za živa a kolem sebe mají stafordy a pitbul, aby je hlídali.Jsou to homelesáci čeští, slovenští, ukrajinští i moldavští .
Takže se lavičky ubraly. Jak to je u paneláků vím z doslechu a si myslím, že v panelácích se dává zelená " mladým", přitom domov domovem jistili ti staří. A pro ně místo najednou není.A tak babičky a dědové koukají na ten svůj život jen z oken a jsou izolovaní. Je to hnusný.Slovo " rondel " zde podemnou užité je je divný

Uživatel_5182409
30. 5. 2021 • 14:18

Víte, tenhle problém trápí i staré lidi v panelácích...
Paneláky mají rondely s lavičkami pro děti a mladé, kde jsou podmínky pro penzisty málo přijatelné.
Uvítali by lavičku před panelákem, kde se setkávají když jdou z nákupu, od dětí, od doktora, z procházky a poklábosí se sousedkami, to zmizelo už dávno a uzavřelo to staré lidi jen do bytů..a samoty.
Ti, kteří to nařídili, mají chaty a tak je to netrápí, ostatně arogantnost projevil i Kalousek, když řekl, že si důchodci můžou pěstovat brambory na zahradkách v případě nízkých důchodů - já znám z asi 16 důchodců jen jednoho, co má chalupu...politici si často nevidí do ust.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.