Nákup přes internet: Poslali mi seprané hadry | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nákup přes internet: Poslali mi seprané hadry

Kristýna ukazuje seprané overaly
Kristýna ukazuje seprané overaly (Foto Aha! – Michal Israel Volf, proAha!/Kristýna Martinovská, ČOI)

Objednala si na internetu oblečení pro své děti, místo inzerovaných nových oděvů jí přišly seprané hadry. Maminka Kristýna Martinovská (42) z Ústí nad Labem záhy zjistila, že není jediná, která naletěla.

Na zvláštní praktiky podnikatelky Terezy Minaříkové (34) ze Štětí upozornila Aha! Martinovská poté, co jí pošta doručila objednávku. V té našla dva dětské overaly. „Sami se podívejte, co ta paní poslala. Nabízela to jako nové zboží bez visačky, přitom obě kombinézy jsou seprané a u té šedivé je rozbitý zip,“ ukazuje rozhořčená žena. Navíc chyběly zaplacené tepláky a mikina. „Okamžitě jsem se na paní Minaříkovou obrátila. Sdělila mi, že zboží můžu vrátit, ale peníze mi pošle pouze v případě, že jí balík přijde,“ přiblížila. Na internetu zjistila, že podnikatelka z Litoměřicka je mezi kupujícími známá firma. „Objednala jsem si oblečení na spaní, poslala peníze a nic nepřišlo. Když jsem je urgovala, přestala komunikovat,“ svěřila se samoživitelka Jana (42) z Frýdlantu nad Ostravicí. Dodneška nemá ani peníze, ani pyžamo.

Neplatí pokuty od ČOI

Svým podnikáním Tereza Minaříková už také zaměstnává Českou obchodní inspekci (ČOI). „V loňském roce na základě pěti podnětů byla udělena sankce 30 tisíc. Jelikož nebyla ze strany Terezy Minaříkové uhrazena, předali jsme věc k vymáhání. Po dalším podnětu byla udělena další sankce 35 tisíc,“ sdělil mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.