Rozloučení s oblíbenou kantorkou Marií M. (†66), obětí tornáda: Kolaps na pohřbu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rozloučení s oblíbenou kantorkou Marií M. (†66), obětí tornáda: Kolaps na pohřbu!

Pohřeb učitelky Marie v Hodoníně.
Pohřeb učitelky Marie v Hodoníně.  (Blesk: David Malík)

Mezi studenty byla mimořádně oblíbená, sršela humorem, kterým si je získala. Doktorka přírodních věd Marie M. (†66) zahynula při běsnění tornáda v Hodoníně. Při posledním rozloučení se s kantorkou tamního gymnázia loučilo na 150 lidí, mezi nimi právě mnoho studentů.

„Nikdy nezapomeneme, vaši mladí a nadějní,“ stálo nad věncem pod velkou fotografií umístěnou vedle katafalku. Spoustu květin a věnců přinesli do obřadní síně mladí lidé. Kantorku si prý budou pamatovat podle vtipných hlášek, kterými je bavila a také ráda napomínala. „Přiskočím, vyvětrám... Rozsvítíme si velká salonní… Tys expert, ty máš řešení… Hvězda přichází, nemá přezůvky, hvězda odchází...,“ popsal na webových stránkách ředitel gymnázia, který o úmrtí Marie informoval. Na pohřbu však šla legrace stranou. Mnohým studentům se z očí valily slzy. V momentě, kdy rakev zmizela z katafalku, jedna ze studentek dokonce zkolabovala a musela ji odvést záchranka.

Našli ji v troskách zahradního domku

Profesorku matematiky a zeměpisu zastihlo ničivé tornádo v zahradní kolonii na okraji Hodonína v části zvané Kapřiska. „Odjela do zahradního domku u Hodonína a zavalilo ji to. Nalezli její tělo, ale nebyli zřejmě schopní ho identifikovat,“ přiblížil pro Aha! ředitel gymnázia. Prakticky celá kolonie je srovnána se zemí. Ženu našli až v pátek, byla zaklíněna mezi troskami. Je tak jednou z obětí živlu, který nikdo v Česku nepamatuje.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.