Pomoc od stejnojmenných aneb Hrušky pomáhají Hruškám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pomoc od stejnojmenných aneb Hrušky pomáhají Hruškám!

Dobrovolní hasiči z Hrušek pomáhali v postižených Hruškách.
Dobrovolní hasiči z Hrušek pomáhali v postižených Hruškách.  (Foto archiv obce Hrušky)

Hrušky na Břeclavsku, kde řádilo tornádo, mají velikou oporu... v Hruškách. To je zhruba poloviční stejnojmenná obec nedaleko Slavkova u Brna. Jsou pod sebe 40 kilometrů.

„Naše zastupitelstvo schválilo jednorázově 100 tisíc pro Hrušky na jihu Moravy. Spolu s dalšími obcemi v našem mikroregionu Ždánický les a Politaví jsme už vybrali a brzy předáme téměř dva miliony. Dnes v noci jsme byli coby dobrovolní hasiči pomáhat na odklízení padlých stromů a drátů v Pánově,“ popisuje situaci starosta Hrušek u Slavkova Jan Kauf (42).

Ale tím akce Hrušky Hruškám zdaleka nekončí. „Chceme si vytipovat přímo lidí v Hruškách. A až to půjde, pomůžeme jim při pracích na opravách domů. Hledáme ale i další formy pomoci. Náš hostinský vaří a vozí jídlo po okolí. V pátek dodá bezplatně do Hrušek 500 porcí jídla. A protože jsme z Hrušek, mohou se naši jmenovci těšit na vynikající hruškovici. Máme u nás hruškové sady a až bude co slavit, určitě správnou dávku pálenky přivezeme,“ dodává Jan Kauf.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.