Rodinný výlet skončil tragédií: Chtěli schovat děti, sami zemřeli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rodinný výlet skončil tragédií: Chtěli schovat děti, sami zemřeli

Strom osobní auto doslova slisoval, dospělí uvnitř neměli šanci přežít.
Strom osobní auto doslova slisoval, dospělí uvnitř neměli šanci přežít. (Foto Aha! – David Malík, reprofoto ČT, Policie ČR)

Osud, nebo náhoda? Jisté je, že nezkrotný živel si na smutný účet připsal další dva životy. U Čížové na Písecku zahynuli muž (†44) a žena (†46), když chtěli schovat děti výletníků před bouří.

Měl to být pěkný výlet po okolí Vráže v jižních Čechách, kde rodiče s dvěma dětmi prožívali dovolenou v tamních lázních. Během několika vteřin ji však čtvrteční podvečerní bouře změnila v tragédii! „Odpoledne si vyjeli na kolech, o půl šesté večer ale přišla smršť,“ popsali Aha! svědci událost. Obcemi se prohnaly liják a vichr, místy padaly třícentimetrové kroupy. Mladou rodinu zastihl nečas na silnici u Čížové, obklopené cípem lesa. Z Písku na Vráž v tu chvíli projížděli ve fiatu muž (†44) a žena (†46).

Zastavili u krajnice a nabídli, že děti schovají ve vozidle. „Krátce poté, co děti nastoupily, spadl na automobil vyvrácený strom,“ uvedla policistka Štěpánka Schwarzová. Vzrostlý buk měl přes 40 metrů! „Neměli šanci přežít, to auto bylo úplně slisované a lidé uvnitř k nepoznání,“ popsal Aha! svědek záchranné akce, při níž hasiči z vozu dostali obě těžce poraněné děti. S otevřenými zlomeninami skončily na traumacentru českobudějovického špitálu. „Jejich rodiče se předtím naštěstí stihli schovat pod val silnice, stromy je tak nezranily,“ řekl Aha! místní obyvatel. Zůstávají ve vrážském hotelu, čas ale tráví u svých dětí v nemocnici.

Smrt tu bere dvakrát

To, kolik životů si vybraly nehody na silnicích u Čížové za poslední dva roky, místní až děsí. Při čtyřech tragických nehodách pokaždé zemřeli dva lidé. Za posledním neštěstím je podle nich nesmyslné kácení lesa. „Dávno ke kácení určené stromy, včetně těch u silnice, pořád stojí v podmáčené půdě. Ohrožují všechny projíždějící, kácí se ale uprostřed lesa. Pak se vítr opře do mýtiny a všechno padá,“ shodují se.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.