Střelba v Praze: Popravil ženu na úřadu práce! Stovky policistů a vrtulník v akci... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Střelba v Praze: Popravil ženu na úřadu práce! Stovky policistů a vrtulník v akci...

Policie dopadla nebezpečného střelce, který střílel na úřadu práce na Vinohradech
Policie dopadla nebezpečného střelce, který střílel na úřadu práce na Vinohradech (Aktu.cz)

Rozhodl se vraždit ze msty? Zastavila ho až armáda policistů! Jiří D. (66) včera údajně zastřelit úřednici na pražských Vinohradech. A důvod jeho běsnění? Zřejmě odveta za nepřiznanou podporu v nezaměstnanosti!

Střelba se ozvala včera dopoledne na úřadu práce v pražské Bělehradské ulici. Jiří D. zde pravděpodobně otočil zbraň proti bezbranné úřednici, zmáčkl spoušť, a poté utekl. Zraněnou ženu začali oživovat svědci tragédie a po nich i záchranáři. Nakonec se povedlo tlukot jejího srdce obnovit a zamířila na operaci do vinohradské nemocnice.

Podlehla zranění

„Z nemocnice ale přišla velmi smutná zpráva. Postřelená žena zranění podlehla,“ uvedli policisté včera po poledni. Do pátrání po střelci se zapojilo přes sto policistů za podpory vrtulníku. Údajného pachatele dopadli těsně po 15. hodině ve Vodičkově ulici v centru Prahy.

Ponurý slib

Hlavní důvodem vražedného útoku byla podle všeho msta za vyřazení z evidence a ukončení podpory v nezaměstnanosti. „Úřednice na úřadu práce provokuje a snaží se vyvolat střet, kde já budu dohnán k nekorektnímu jednání a budu obviněn z ublížení na zdraví,“ napsal Jiří D. v roce 2016 s tím, že se ocitl zcela bez příjmů. Po pěti letech svým děsivým slovům nakonec zřejmě dostál...

Neměl zbrojní pas .Vrah Jiří D. střílel z nelegálně držené zbraně

Poleptal kyselinou a zranil bombou?

Jiří D. byl v pátrání již od pátku, kdy údajně poleptal kyselinou svou bývalou kolegyni. Tu vinil z ukončení své smlouvy ve firmě Aero Vodochody, kde pracoval jako technik do roku 2015. Kriminalisté muže krátce po útoku v areálu společnosti nenašli. V sobotu se proto vydali do jeho bytu v pražské Libni, kde na ně ovšem nečekal pachatel, ale nastražená bomba, která jednoho z policistů zranila. Během včerejška navíc kriminalisté nalezli v Holešovicích skladiště, kde měl muž podezřelý z vraždy skrývat další bomby.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.