Muž (41) použil auto jako nástroj pomsty: Sedm let pro žárlivce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Muž (41) použil auto jako nástroj pomsty: Sedm let pro žárlivce

Martin M. si z vražedného útoku údajně nic nepamatuje.
Martin M. si z vražedného útoku údajně nic nepamatuje. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Smrtí čtyř lidí mohla skončit jízda Ivy D. (35). Při jízdě jí strhnul volant expřítel Martin M. (41). Auto vzápětí narazilo do auta v protisměru, kde jeli dva lidé.

Incident následoval po hádce, při níž vyčítal alkoholem posilněný Martin M. bývalé družce údajnou nevěru. Poté, co jí strhnul volant a jejich auto narazilo do vozu v protisměru, zranil sebe, expřítelkyni i manžele Veroniku (27) a Stanislava (27) K. z druhého auta. Oba vozy jely podle znalců v součtu rychlostí 150 kilometrů v hodině. „Vzbudil jsem se až v nemocnici. Že jsem měl jako volant uchopit a strhnout, si vůbec nepamatuji. Ani kde jsme měli havarovat. Já jen chci říct, že já jsem nikoho nechtěl zabít,“ řekl u krajského soudu Martin M., jehož živí matka a který má na krku přes 10 exekucí. Dva měsíce po nehodě se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Motivem byl rozchod

„Obžalovaný se měl dopustit činu po předchozí hádce, která měla žárlivecký motiv kvůli rozchodu obou partnerů. Auto je zde chápáno jako zbraň,“ řekl Aha! státní zástupce Vít Legerský. Původně žaloval případ jako pokus o vraždu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.