Koronavirus: Panika k smíchu! Proč tak lidé blázní? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Koronavirus: Panika k smíchu! Proč tak lidé blázní?

Letištní pracovníci se připravují na dezinfekci kabiny letadla
Letištní pracovníci se připravují na dezinfekci kabiny letadla (Reuters)

Koronavirus napadá dýchací ústrojí, při pohledu na některé jedince to však působí, že útočí i na mozkové buňky. Před virem si totiž na veřejnosti navlékají nejrůznější bizarnosti typu seříznutých plastových lahví a barelů v domnění, že je ochrání.

Jistě, panice kolem viru 2019-nCoV se nelze příliš divit. Obzvláště v Číně, kde zabil již přes 170 lidí a dalších více než osm tisíc se jím nakazilo. Navíc se dál šíří po celé planetě, nově nahlásily případy infikovaných osob Indie, Filipíny a Finsko. To se tak po Francii a Německu stalo třetí evropskou zemí s pacientem prokazatelně nakaženým novým koronavirem.

Do metra i letadla
A příliš se nelze divit ani tomu, že vystrašení lidé hromadně vykupují ochranné respirační roušky, které pak zkrátka nejsou k dostání. Proto mnozí začínají improvizovat. Ovšem při pohledu na některé výtvory zůstává rozum stát. Na sociálních sítích se množí fotky lidí, kteří si na veřejných místech typu letiště či metra schovávají obličeje třeba pod lahve a kanystry na vodu se seříznutým dnem, plastové pytlíky či rovnou pytle nebo obří umělohmotné nádoby. Někteří si v domnění, že na virus vyzráli, před vstupem do letadla narazí na hlavu rovnou motocyklovou helmu. Je snad zbytečné dodávat, že efekt je mizivý...

Přiletěl do války?
Svět obletěla i fotka z mezinárodního letiště ve Wu-chanu, epicentru nákazy. Zachycuje pilota, jehož letadlo právě dosedlo na ranvej, přičemž on je v kokpitu z obav před virem navlečen rovnou v protichemickém obleku.

 Česko: Stop vízům a i letadlům?
Potvrdilo se, že v Číně se brutální virus šíří do opravdy masově, nyní už byla nákaza potvrzena ze všech regionů země! A rychle reaguje i Česko. Například ministerstvo zahraničí pozastavilo vydávání víz do naší země pro čínské občany a premiér Andrej Babiš (65, ANO) uvažuje, že zakáže všechny lety z Číny do Česka.

Trošku v tom plaveme...
Jen co se rozšířila bizarní teorie, že koronavirus se do těla dostane nejen dýchacími cestami, ale i skrze oční bulvy, začali se po letištích objevovat šílenci v plaveckých brýlích!

Ředitel firmy Respilon Roman Zima k problémům kolem ústenek s nanomembránou:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.