Virus je v Evropě! Zemřel i doktor, který s ním bojoval | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Virus je v Evropě! Zemřel i doktor, který s ním bojoval

Dopadneme jako v Číně?
Dopadneme jako v Číně? (Reuters)

Tohle začíná nabírat až nečekaně rychlý spád. Nejen, že nový koronavirus, proti němuž neexistuje žádná léčba, má na svědomí dalších 15 úmrtí, ale objevil se už i v Evropě – první tři případy oznámila Francie.

Celkem se už nakazilo skoro 1400 lidí, podlehlo jich 41. Tedy oficiálně, pravda je podle odhadů daleko děsivější – zdravotní sestra z ohniska nákazy hovoří až o 90 tisících nakažených! Jedním z těch, kteří na nemoc doplatili, je i lékař (†62), jenž léčil pacienty ve Wu-chanu. Vir se mu údajně dostal do těla přes oči, jelikož nepoužíval ochranné brýle. Nakaženo by mělo být dalších zhruba 15 zdravotníků.

Přestože město Wu-chan, které je považováno za epicentrum, je od čtvrtka v izolaci, je jasné, že spousta obyvatel se stihla v rámci oslav nového lunárního čínského roku (25. ledna) rozjet za hranice ještě před zavedením zákazu. Prakticky všichni onemocnění ve světě přicestovali podle úřadů ze zasažených oblastí v Číně. Vyjma Francie už byl první oficiálně nakažený potvrzen také v Austrálii. Další případy jsou v Japonsku, Jižní Koreji, Nepálu, Malajsii, Singapuru, Thajsku, Tchaj-wanu a Vietnamu, dva v USA...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.