Zákeřný koronavirus v Číně: 11 milionů lidí v karanténě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zákeřný koronavirus v Číně: 11 milionů lidí v karanténě!

Čínu děsí nový typ koronaviru. Obyvatelé nosí roušky
Čínu děsí nový typ koronaviru. Obyvatelé nosí roušky (Reuters)

Už měli sbalené kufry na novoroční dovolenou, když vtom přišel úřední befel: NIKAM! Na 11 milionů obyvatel čínského města Wu-Chan, kde propukla epidemie nákazy zákeřným koronavirem (Aha! informovalo) se ocitlo v nedobrovolné karanténě.

Úřady město uzavřely před okolním světem. Ve městě nefunguje veřejná doprava, lidé nemohou odcestovat vlakem ani letadlem, stejně tak byl vydán příkaz, aby se zastavily či obrátily všechny spoje mířící do města. Ruší se veškeré kulturní i sportovní akce, dezinfikují se ulice, nádraží, nemocnice jedou na plné obrátky, všichni nosí roušky. „Přijde mi to, jako by nastal konec světa,“ prohlásil jeden ze zmatených obyvatel pátého největšího města Číny. A jako při apokalypse se lidé také chovají – pod dojmem nejrůznějších fám okamžitě začali skupovat zásoby potravin v obchodech, mizet začaly i pohonné hmoty. V důsledku nákazy novým typem koronaviru zatím prokazatelně zemřelo 17 lidí ve věku 48 let až 89 roků. Virus pocházel z trhu s mořskými plody, jenž už byl rovněž uzavřen.

Podívejte se, jak to vypadá v evropských městech >>>



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.