Lexikon Potravin. 8.díl: Není čočka jako čočka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 8. prosince 2024

Svátek slaví Květoslava, zítra Vratislav

Lexikon Potravin. 8.díl: Není čočka jako čočka!

Červená čočka pochází z Turecka.
Červená čočka pochází z Turecka. (Profimedia.cz)

Čočku lidé jedí od pravěku – dokazují to archeologické vykopávky na území dnešního Švýcarska.

Tato luštěnina je totiž velmi zdravá a snadno člověka zasytí. Jaký je rozdíl mezi hnědou, červenou a zelenou čočkou? To vám prozradíme v dnešním pokračování našeho seriálu...

Jak ji připravovat?

Čočku v prvé řadě přebereme – bez nadsázky nám to může zachránit zuby. Pak je třeba ji dobře propláchnout, aby se zbavila prachu a drobných nečistot.

Čočka se namáčet nemusí, ale pokud ji předem namočíme, bude hotová rychleji. Pokud hodně spěcháme, lze koupit i tzv. předvařenou čočku, která se připravuje podle návodu na obalu.

čočka

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.