Thajská kimchi-ananasová smažená rýže s kuřecím masem a kešu
POTŘEBUJETE: 2 lžíce rostlinného oleje 1 stroužek česneku 200 g kuřecího masa 1 malou žlutou papriku 100 g čerstvého ananasu 3 lžíce Beavia kimchi 400 g den staré vařené jasmínové rýže 1 – 2 lžíce rybí omáčky 2 lžíce kešu 1 svazek jarní cibulky 1 hrst nasekaného koriandru + na ozdobu 1 limetku
Na woku nebo ve velké pánvi necháme rozpálit lžíci oleje. Vsypeme najemno nasekaný česnek a restujeme 30 sekund. Přisypeme maso nakrájené na nudličky a smažíme 4 – 5 minut dozlatova, poté dáme stranou. Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papriku a ananas nakrájené na kostičky a restujeme 2 minuty. Přisypeme nasekané kimchi a krátce prohřejeme. Doplníme rýží a rybí omáčkou a rychle promícháme na vysokém plameni, aby se rýže prohřála a lehce osmažila. Poté vmícháme maso a nahrubo nasekané kešu, v závěru přihodíme nakrájenou jarní cibulku a koriandr. Při servírování doplníme limetkovými klínky a ozdobíme i extra koriandrem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 41.