Houby: Bramborový salát s houbami
POTŘEBUJETE: 500 g salátových brambor 400 g žampionů 200 g nakládaných okurek 1 svazek jarní cibulky + trochu pažitky 300 g uzené slaniny 100 g majonézy Hellmann´s Original Francouzská hořčice Sůl a černý pepř 1 lžíce majoránky
Neoloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě. Vodu scedíme a poté necháme brambory vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, okurku na půlkolečka, jarní cibulku na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na silné kostičky, opečeme na pánvi dokřupava, poté přidáme k bramborám. Přebytečný tuk slijeme, na pánvi ho necháme jen pár lžic. Na tomto tuku opečeme houby. Když vychladnou, smícháme je s bramborami, přidáme majonézu, hořčici, okurky, pažitku, vše důkladně promícháme. Salát dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 40.