Křupavá slaná granola
POTŘEBUJETE: 120 g Klíčených Quinoa lupínků Semix 150 g Klíčených ovesných vloček 50 g sušených rajčat (ne v oleji) 50 g dýňových semínek 100 g vlašských oříšků 2 lžíce olivového oleje 1 lžíci javorového sirupu nebo medu 1 lžíci sušeného tymiánu 1 lžičku oregana sůl pepř chilli vločky
Všechny suroviny kromě sušených rajčat a quinoa lupínků smícháme dohromady, dle chuti přidáme sůl, pepř a chilli vločky a dáme péct na 160°C na dobu cca 30 minut. Během pečení granolu každých 10 minut promícháváme. Po upečení do granoly vmícháme quinoa lupínky, které jsou hezky křupavé i bez pečení, a nadrobno nakrájená sušená rajčata. Tip značky Semixo Plus: Slaná granola je zdrojem komplexních sacharidů a zdravých tuků a z části také bílkovin. Pokud byste si chtěli dát granolu k hlavnímu jídlu, přidat můžete například volské oko, maso či oblíbenou luštěninu.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 41.