Čočková polévka s fava fazolkami
POTŘEBUJETE: 1 l zeleninového vývaru nebo 1l vody + zeleninový BIO bujón bez glutamátů 200 g fava fazolek 2 lžíce řepkového oleje 2 jarní cibulky 200 g mrkve 1 stroužek česneku 100 g čočky beluga Menu Gold 100 g červené čočky celé Menu Gold 1 lžičku sušeného tymiánu sůl mletý pepř
Na pánev vlijeme 100 ml zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Přisypeme fava fazolky a 2 – 3 minuty prohřejeme. Fazolky scedíme a necháme v sítku okapat. Na řepkovém oleji lehce osmahneme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a mrkev nakrájenou na kostičky. Přidáme utřený česnek, čočku beluga a zalijeme vývarem (můžeme přilít i vývar, ve kterém jsme připravili fava fazolky). Polévku přivedeme k varu a přisypeme červenou čočku. Doplníme tymiánem a vaříme do změknutí čočky beluga. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.