Letní zelenina: Hovězí guláš s paprikou a vínem

POTŘEBUJETE: 40 g oleje 400 g cibule 2 stroužky česneku 600 – 700 g hovězí kližky nebo masa na guláš 2 lžičky soli 1 lžičku mletého černého pepře 1 lžičku cukru 300 g krájených konzervovaných rajčat (případně čerstvých) 250 ml červeného vína 3 lžíce mleté sladké červené papriky ½ lžičky drceného kmínu 1 lžíci sušené majoránky 3 sušené bobkové listy 150 ml vody 400 g papriky (mix červená a zelená)
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme maso naporcované na kostky veliké cca 3 x 3 cm, osolíme, opepříme, ocukrujeme a krátce opečeme ze všech stran. Vmícháme rajčata, víno, mletou papriku, kmín, majoránku, bobkové listy a vodu. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni cca 60 minut, dokud maso nezměkne. V průběhu přidáváme podle potřeby trochu vody. Asi 15 minut před koncem vaření doplníme paprikou nakrájenou na proužky o velikosti asi 2 x 3 cm. Na závěr dle chuti přidáme ještě sůl, pepř nebo trochu pálivé papriky.
Tip značky Thermomix: Podáváme s domácím houskovým knedlíkem zdobené oblíbenými čerstvými bylinkami nebo trochou cibule nakrájené na měsíčky.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.