Letní zelenina: Masová směs s rajčaty

POTŘEBUJETE: 150 g vepřového masa 2 lžíce slunečnicového oleje 4 velké cibule sůl 350 g pasírovaných rajčat 2 stroužky česneku 2 větvičky tymiánu 1 lžíci rostlinného oleje
Maso nakrájíme na kousky a pomeleme v robotu. Na rozpáleném oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a trochu osolíme. Průběžné mícháme. Jakmile je maso orestované, přidáme pasírovaná rajčata, utřený česnek a tymián. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut na mírném ohni a občas promícháme. Pokud je směs příliš hustá, můžeme podlít trochou vody dle potřeby. Jakmile je maso hotové, odstavíme a podle chuti můžeme ještě dosolit. Podáváme ideálně s těstovinami.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.