Kuřecí fricassée

POTŘEBUJETE: 450 g kuřecích prsou Sůl Pepř 15 g olivového oleje 2 stroužky česneku 1 cibuli 250 g mraženého hrášku 200 ml 12% smetany na vaření 15 g parmezánu Tymián
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Ty si podle chuti osolíme a opepříme. Pak si na pánvi rozpálíme olej a kuřecí prsa na ní opékáme, aby byla propečená dozlatova. Následně je vyndáme z pánve a odložíme bokem. Pak si nakrájíme nadrobno cibuli a česnek. Na té stejné pánvi orestujeme cibuli a přidáme česnek a přidáme hrášek, podle potřeby trošku vody a vaříme do změknutí. Pak do pánve vrátíme i kuřecí prsa. Následně přidáme smetanu na vaření a tymián a promícháme. Směs ochutnáme a podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Na závěr dovnitř nastrouháme parmezán a necháme rozpustit. Tím získá omáčka krémovou konzistenci. Vše ještě jednou promícháme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí například rýže, ale i brambory nebo pečivo
Více receptů v tištěném APŽ číslo 18.