Smažák: Smažený čedar v housce

POTŘEBUJETE: 480 g čedaru 100 g polohrubé mouky 4 vejce 200 g kukuřičných lupínků 500 ml řepkového oleje 3 rajčata 2 šalotky 1 feferonku 1 limetku 4 lžíce majonézy 1 lžičku dijonské hořčice 1 balení polníčku 4 housky sůl
Čedar nakrájíme na plátky, obalíme je v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a nasekaných kukuřičných lupíncích. Na rozpáleném v oleji smažíme dozlatova. Dvě rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme šalotku, nasekanou feferonku, limetkovou šťávu a sůl. Housku rozřízneme nožem a dáme na ni majonézu smíchanou s dijonskou hořčicí. Položíme na plátky nakrájené rajče, usmažený sýr a salsu z rajčat. Přidáme opět majonézu, omytý a osušený polníček a vrchní housku.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.