Smažák: Blaťácké zlato v mandlích

POTŘEBUJETE: 480 g sýru Blaťácké zlato 100 g polohrubé mouky 4 vejce 200 g strouhanky 50 g mandlových lupínků 500 ml řepkového oleje 800 g brambor přepuštěné máslo 250 g měkkého tvarohu 1 svazek pažitky sůl
Sýr nakrájíme na kousky a obalíme v mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance, pak ho vrátíme do vajíčka a do strouhanky nasypeme lupínky mandlí. Důkladně obalíme a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Brambory uvaříme ve slupce, zchladlé oloupeme, zakapeme přepuštěným máslem, osolíme. Tvaroh osolíme a promícháme s nasekanou pažitkou. Vše podáváme společně.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.