SLANÉ KOLÁČE: Dýňový quiche
POTŘEBUJETE: 100 g hladké mouky ¼ lžičky soli 40 g másla 1 žloutek olej 300 g dužiny z dýně 4 sušená rajčata v oleji 1 cibuli 1 stroužek česneku tymián pepř 1 lžičku dýňových semínek
Smícháme mouku a sůl spolu s máslem, žloutkem a lžící studené vody. Uhněteme těsto, které vložíme do formy vytřené olejem. Necháme odstát v chladu. Dýni nakrájíme na kostky, rajčata necháme odkapat, 1 lžičku oleje si ponecháme. Rajčata nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a s tymiánem podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme dýni a rajčata, podusíme společně asi 10 minut a ochutíme. Dýni rozprostřeme na těsto, posypeme dýňovými semínky a pečeme asi 20 – 25 minut při teplotě 175 °C do zlatohněda.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 2.