Proteinové recepty: Čokochlebíček

POTŘEBUJETE: 60 g hladké špaldové mouky Babiččina volba 60 g čokoládového proteinu 60 g jemných ovesných vloček 45 g třtinového cukru 1 zralé jablko 2 lžíce holandského kakaa 2 vejce 1 kypřicí prášek 120 g řeckého jogurtu 150–180 ml mléka
NA DOKONČENÍ: 1 tabulku kvalitní hořké čokolády drcené pistácie nebo lyofilizované maliny
Do mísy vsypeme nejprve suché suroviny a ty jemně promícháme vařečkou. Do směsi přidáme jogurt, mléko, vejce a oloupané a nahrubo nastrouhané jablko. Důkladně mícháme, dokud nevznikne hladké a tekuté těsto. Formu na chlebíček nebo hluboký plech vyložíme pečicím papírem a těsto do ní rozprostřeme. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme přibližně 30 až 40 minut, nebo dokud není chlebíček propečený. Zkusíme špejlí. Hotový necháme zchladnout, ideálně na mřížce. Poté ho polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme drcenými oříšky nebo lyofilizovaným ovocem podle chuti.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 21.