Proteinové recepty: Lívance s kefírem

POTŘEBUJETE: 50 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba 25 g hladké špaldové mouky Babiččina volba 100 g kefírového nízkotučného mléka 30 g vanilkového proteinu 1 lžičku kypřicího prášku 1 vejce 30 g borůvek
NA OZDOBU: nízkotučný tvaroh vanilkový protein borůvky meduňku nebo mátu
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V misce poté smícháme kefír, protein, obě mouky, žloutek a prášek do pečiva. Když je těstíčko jednolité, opatrně vmícháme sníh. Těsto necháme aspoň 5 minut odležet. Dobře rozehřejeme lívanečník. Naběračkou na něj klademe těsto a na mírném plameni opečeme lívanečky z obou stran. Podáváme s tvarohem obohaceným o vanilkový protein, borůvkami a čerstvou bylinkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.