Odlehčené stravování: Odlehčená koprovka

POTŘEBUJETE: 2 lžíce celozrnné špaldové mouky (nebo 2 menší brambory) 200 ml vody 200 ml polotučného mléka 200 g cottage sýru 400 ml acidofilního mléka 3,8 % tuku sůl 1 lžíci cukru 2 lžíce čekankového sirupu 50 g čerstvého kopru ocet dle chuti brambory a vejce natvrdo k podávání
Mouku smícháme se studenou vodou a prošleháme, aby se nevytvořily žmolky. Dáme do hrnce vařit asi na 10 minut, aby se mouka dostatečně provařila a nebyla v omáčce cítit. Poté přidáme mléko, které necháme krátce projít varem. Následně přidáme rozmixovaný cottage sýr a acidofilní mléko a už necháme jen prohřát, nevaříme, aby se nám omáčka nezdrcla. Osolíme, ochutíme cukrem a sirupem a octem. Vmícháme najemno nasekaný kopr. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka, vejce uvaříme natvrdo a podáváme s omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném APŽ číslo 20.