Vaříme se zeleninou: Kedlubnová polévka
POTŘEBUJETE: 2 cibule 3 kedlubny i s natí 2 mrkve 4 lžíce másla 900 ml vývaru 150 ml smetany ke šlehání ½ citronu 1 hrst bylinek (pažitka, nebo kopr) sůl mletý pepř
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na kostičky, nať omyjeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev očistíme a pokrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a opékáme ji za občasného míchání 2 minuty. Přidáme kedlubnu a mrkev a restujeme ještě 10 minut. Osolíme, zalijeme vývarem a přidáme nasekanou nať. Vaříme, až vše změkne, pak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Zjemníme smetanou a dochutíme pepřem a citronovou šťávou. Na závěr posypeme nasekaným koprem či pažitkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 15.