Z vajíček: Koprová polévka

POTŘEBUJETE: 2 cibule 5 brambor 1 lžíci másla 1 lžíci oleje 1 svazek čerstvého kopru 1 l zeleninového vývaru 250 ml smetany na vaření bobkový list nové koření kmín sůl pepř
K PODÁVÁNÍ: 4 vejce natvrdo vinný ocet
Cibule a brambory oloupeme, nakrájíme a na rozehřátém másle s olejem orestujeme nejprve cibuli, pak brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření a stonky od kopru. Vaříme společně 20 minut do změknutí brambor. Pak vyjmeme nové koření, bobkové listy a nejsilnější stonky kopru a polévku rozmixujeme. Přilijeme smetanu a vmícháme nasekaný kopr. Prohřejeme a na talíři servírujeme s vejci. Můžeme podle potřeby dochutit octem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 14.