Z vajíček: Pikantní nakládaná vejce

POTŘEBUJETE: 8 vajec natvrdo 4 hřebíčky 1 celou skořici 5 čerstvých chilli papriček ½ červené papriky 1 menší bílou cibuli
NA NÁLEV: 500 ml bílého vinného octa 120 ml vody 100 g cukru krupice 1 lžičku soli 1 lžičku drcených chilli papriček
Suroviny na nálev dáme do hrnce, přivedeme pomalu k varu a necháme zlehka vařit 10 až 15 minut. Do čistých sklenic rozdělíme koření, na proužky nakrájenou cibuli a papriku a chilli papričky. Přidáme vejce a vše zalijeme mírně zchladlým nálevem. Sklenice uzavřeme a necháme vychladnout. Pak necháme 2 až 3 týdny v lednici odležet.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 14.