Velikonoce: Polévka šmirgustovka

POTŘEBUJETE: 1 větší cibuli 300 g uzeného masa 1 pikantní klobásu 1 žloutek 4 vejce uvařená natvrdo 2 lžíce hladké mouky 50 ml smetany ke šlehání 1 lžičku mleté sladké papriky strouhaný křen 1 l vody pažitku sůl pepř 1 l vody
Uzené maso a klobásu s celou oloupanou cibulí uvaříme ve vodě. Pak vše vyjmeme, maso a klobásu pokrájíme a rozdělíme do talířů. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, rozpůlíme a dáme do talířů. Vývar scedíme, přivedeme k varu a postupně do něj zašleháme smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou. Odstavíme, vmícháme rozšlehaný žloutek a dochutíme solí a pepřem. Vývarem přilijeme maso, klobásu a vejce a dozdobíme strouhaným křenem a nasekanou pažitkou.
Více receptů najdete v tištěšném Aha! pro ženy číslo 13.