Velikonoce: Kuře s nádivkou

POTŘEBUJETE: 1 kuře mletý kmín 3 lžíce sádla 1 lžičku soli NA NÁDIVKU: 8 starších rohlíků 200 ml mléka 400 g másla 4 vejce ½ hrnku nasekaných vlašských ořechů 2 stroužky česneku hladkolistou petržel sůl
Rohlíky nakrájíme na kostky. Mléko smícháme se žloutky a rozpuštěným máslem a směsí rohlíky zalijeme. Necháme odpočinout. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. K namočeným rohlíkům vmícháme ořechy, trošku soli, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nádivkou naplníme omyté a osušené kuře. Nádivku můžeme dát nejen do břišní dutiny, ale i pod kůži na prsou a do kůže na krku. Kuře svážeme potravinářským provázkem, potřeme ho sádlem, osolíme a ochutíme kmínem. Položíme ho do pekáčku, přidáme zbylé sádlo, podlijeme trochou vody a přikryjeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 ºC asi hodinu a půl. Kuře během pečení podléváme, přeléváme výpekem a otáčíme. Na posledních zhruba 15 minut ho odklopíme a dopečeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.