Podzimní pečení: Malinové blondies
POTŘEBUJETE: 80 g třtinového cukru 80 g rozpuštěného másla 2 vejce 40 g mandlového másla 120 g Univerzální mouky Babiččina volba 1 lžičku prášku do pečiva 60 g mandlí 100 g bílé čokolády 125 g malin
V míse promícháme nejprve cukr s rozpuštěným máslem, postupně do směsi zašleháme vejce a mandlové máslo. Promícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do tekuté směsi. Nakonec nasekáme mandle a čokoládu a opatrně je zapracujeme do těsta. Těsto dáme do formy s pečicím papírem a do těsta vmáčkneme maliny. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 25 minut. Buchta by měla být vláčná, ale ne nadýchaná (spíš jako brownies).
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.