Recepty s čerstvm sýrem: Extra sýrové těstoviny
POTŘEBUJETE: 500 g těstovin 70 g másla 45 g hladké mouky 1,2 l ohřátého mléka 500 g strouhaného sýru typu čedar 100 g čerstvého krémového sýra
sůl mletý pepř bylinky na posyp
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou, cca o minutu méně, než je doba na návodu na obalu. Scedíme. Mezitím rozehřejeme máslo v kastrolu, přidáme mouku a opražíme 2 až 3 minuty. Za stálého promíchávání vlijeme ohřáté mléko. Vaříme a promícháváme dál, až začne bešamel houstnout. Stáhneme plamen a do omáčky vmícháme oba sýry, osolíme ji a opepříme. Nakonec vmícháme těstoviny, kastrol přikryjeme a necháme 3 a 5 minut odstát, až těstoviny dojdou a omáčka se do nich vsákne. Znovu promícháme a podáváme posypané bylinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 30.