Potraviny správně skladujte!
Výdaje na stravu jsou po nákladech na bydlení druhou nejdražší položkou v téměř každé domácnosti. Navíc cena potravin neustále roste, a to samozřejmě nejen na pultech supermarketů. Najít tak podnik, ve kterém se přes poledne skvěle najíte, ale zároveň tu neutratíte majlant, je někdy oříšek. Pokud už vám obědová menu také čím dál víc zatěžují peněženku, řešením je připravit si několikrát týdně jídlo do krabičky. Příprava domácích obědu je snadnější, než si myslíte, a vyplatí se nejen finančně. Změnu stravovacích návyků bezesporu ocení i vaše tělo.
· Potraviny uchovávejte na vhodném místě, zůstanou pak déle čerstvé a v pořádku. Abyste měli lepší přehled, kde co máte, případně jaké suroviny vám dochází, udržujte v ledničce, spíži a potravinových skříňkách pořádek. Pravidelně také kontrolujte uložené potraviny a přednostně vždy použijte ty, u kterých se blíží konec doby spotřeby.
Více tipů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.