Jezte zdravě a úsporně!
Výdaje na stravu jsou po nákladech na bydlení druhou nejdražší položkou v téměř každé domácnosti. Navíc cena potravin neustále roste, a to samozřejmě nejen na pultech supermarketů. Najít tak podnik, ve kterém se přes poledne skvěle najíte, ale zároveň tu neutratíte majlant, je někdy oříšek. Pokud už vám obědová menu také čím dál víc zatěžují peněženku, řešením je připravit si několikrát týdně jídlo do krabičky. Příprava domácích obědu je snadnější, než si myslíte, a vyplatí se nejen finančně. Změnu stravovacích návyků bezesporu ocení i vaše tělo.
· Obecně platí, že pro tělo je nejvíce prospěšná strava z kvalitních prvotních surovin, nejlépe lokálních a sezónních. Polotovary, instantní produkty a výrobky, které mají ve složení dlouhý seznam éček v podobě umělých konzervantů, sladidel či barviv je ideální z jídelníčku vyřadit, nebo alespoň omezit jejich konzumaci na co nejmenší možnou míru.
Více tipů na zdravé a úsporné stravování najdete v tišěném Aha! pro ženy číslo 26-27.