Zpracujte i zbytky!
Výdaje na stravu jsou po nákladech na bydlení druhou nejdražší položkou v téměř každé domácnosti. Navíc cena potravin neustále roste, a to samozřejmě nejen na pultech supermarketů. Najít tak podnik, ve kterém se přes poledne skvěle najíte, ale zároveň tu neutratíte majlant, je někdy oříšek. Pokud už vám obědová menu také čím dál víc zatěžují peněženku, řešením je připravit si několikrát týdně jídlo do krabičky. Příprava domácích obědu je snadnější, než si myslíte, a vyplatí se nejen finančně. Změnu stravovacích návyků bezesporu ocení i vaše tělo.
· Naučte se využívat zbytky, mnohdy je můžete použít do mnoha pokrmů. Třeba zeleninová nať může posloužit do pest či pomazánek, případě ji můžete usušit nebo zmrazit a později využít jako dochucovadlo. Ze slupek brambor, samozřejmě pečlivě umytých, a nikoli ze zelených či naklíčených plodů, se zase dají upéct výborné chipsy. A co s přílohou, jako jsou brambory, těstoviny nebo rýže, kterých jste udělali víc, než bylo třeba? Stačí trocha fantazie a skvělé a rychle připravené jídlo je na světě.
Více tipů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.