Recepty, které osvěží: Gazpacho
POTŘEBUJETE: 500 g rajčat 1 červenou papriku 1 salátovou okurku 3 stroužky česneku 1 menší cibuli 3 lžíce olivového oleje 3 lžíce červeného vinného octa 1 hrst bazalky 1 hrst petrželové natě + na ozdobu sůl pepř cukr
Omytá rajčata nařízneme, vložíme je asi na 2 minuty do vroucí vody a poté je oloupeme. Papriku a salátovou okurku očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek a cibuli také oloupeme a naporcujeme. Všechnu zeleninu (kromě hrsti papriky a salátové okurky) dáme do mixéru, přilijeme olivový olej a vinný ocet, přisypeme bylinky a rozmixujeme. Následně už je to hra s chutí – doladíme solí, pepřem a cukrem a znovu promixujeme. Před podáváním necháme vychladit v lednici. Servírujeme ozdobené kousky papriky a okurky a petrželovou natí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.