Oběd do krabičky - Podle libosti...
Výdaje na stravu jsou po nákladech na bydlení druhou nejdražší položkou v téměř každé domácnosti. Navíc cena potravin neustále roste, a to samozřejmě nejen na pultech supermarketů. Najít tak podnik, ve kterém se přes poledne skvěle najíte, ale zároveň tu neutratíte majlant, je někdy oříšek. Pokud už vám obědová menu také čím dál víc zatěžují peněženku, řešením je připravit si několikrát týdně jídlo do krabičky. Příprava domácích obědu je snadnější, než si myslíte, a vyplatí se nejen finančně. Změnu stravovacích návyků bezesporu ocení i vaše tělo.
Další výhodou přípravy obědů do práce je v každém případě také fakt, že si můžete uvařit, na co máte zrovna chuť. „Mnoho z vás tuto možnost uvítá hlavně, pokud se například snažíte zlepšit životosprávu a třeba shodit nějaké to kilo navíc. Nemusíte tak být závislí na tom, co zrovna poskytuje nejbližší jídelna nebo restaurace, a můžete si sami nastavit velikost porce a hlavně její složení tak, aby bylo jídlo skutečně výživné a z kvalitních potravin. Kromě toho se také například nemusíte obávat toho, jestli v jídle není nějaký pro vás nebezpečný alergen nebo třeba nejde jen o extrémně nezdravý polotovar na pěkně naservírovaném talíři,” vysvětlují autorky Velké obědové bichle. U domácích obědů máte zkrátka jistotu, co jíte, jaký je původ potravin a že jsou čerstvé.
Více tipů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.
Recepty najdete také na: https://vicnezkucharka.cz/