Obědy do krabičky šetří peníze!

Výdaje na stravu jsou po nákladech na bydlení druhou nejdražší položkou v téměř každé domácnosti. Navíc cena potravin neustále roste, a to samozřejmě nejen na pultech supermarketů. Najít tak podnik, ve kterém se přes poledne skvěle najíte, ale zároveň tu neutratíte majlant, je někdy oříšek. Pokud už vám obědová menu také čím dál víc zatěžují peněženku, řešením je připravit si několikrát týdně jídlo do krabičky. Příprava domácích obědu je snadnější, než si myslíte, a vyplatí se nejen finančně. Změnu stravovacích návyků bezesporu ocení i vaše tělo.
Jednou z největších výhod obědů do krabičky je nepochybně finanční úspora. Za cenu jednoho denního menu jste mnohdy schopni připravit jídlo minimálně pro 2 osoby, ale klidně i pro 4. Případně si můžete zbývající porce také zamrazit, a mít tak v zásobě plnohodnotné jídlo, které při spěchu jako když najdete. Pokud máte v práci dobrou partu kolegů a rádi spolu obědváte, zkuste se společně domluvit na tom, že se občas budete ve vaření střídat a připravíte vždy jídlo pro všechny. Ušetříte, zároveň otestujete pokrmy z jiných kuchyní a poznáte chutě vašich kolegů. Kromě toho tím nahradíte pestrost, kterou přináší stravování v restauracích.
Více tipů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.